Kacilakan saka dhuwure jahitan las saka pipa sing dilas

Kanthi pangembangan kanthi cepet saka produksi rolling terus-terusan Strip kualitas dhuwur lan kemajuan teknologi welding lan pengawasan, kualitas welds terus kanggo nambah, lan ana liyane lan liyane jinis pipe gandheng, kang wis diganti pipo baja rapi ing liyane lan liyane. sawah.Ing proses produksi pipa gandheng, tulangan las minangka detail sing penting.Tulangan las sing berlebihan saka pipa sing dilas nduweni akeh bebaya, kaya ing ngisor iki:

Retak korosi stres gampang dibentuk ing jempol weld.Konsentrasi stres sendi bokong utamane disebabake dening tulangan las.Kanggo weld joints bokong, kaku ing jempol weld relatif gedhe.Faktor konsentrasi stres gumantung ing tulangan las h, Jempol weld kalebu sudut θ lan radius pojok r, nambah tulangan las h, nambah sudut θ, lan nyuda nilai r, sing bakal nambah. faktor konsentrasi stres.

Sing luwih dhuwur keluwihan weld, konsentrasi stres sing luwih serius, lan kekuatan sambungan sing dilas bakal suda.Sawise welding, keluwihan dhuwur bakal flattened.Anggere dhuwur keluwihan ora luwih murah tinimbang materi dhasar, konsentrasi kaku bisa suda, lan kekuatan saka joints gandheng kadhangkala bisa nambah.

Dhuwur ekstra saka las njaba gedhe, sing mengaruhi bentuk pipa sawise ekspansi hidrolik.Nalika longitudinal submerged busur gandheng pipe ditambahi dening meksa banyu, pipe baja dijamin dening jamur njaba karo growong utama padha lan ukuran expansion saka pipe baja.Mulane, yen Yen tulangan saka las gedhe banget, kaku nyukur sak expansion saka las bakal gedhe banget, lan "pinggiran cilik sakcara" rawan kanggo katon ing loro-lorone saka las.Pengalaman nuduhake yen penguatan weld njaba dikontrol ing babagan 2mm, banyu bakal ora ana "pinggiran lurus cilik" fenomena nalika diameteripun ditambahi, lan wangun tabung ora bakal kena pengaruh.Iki amarga tulangan saka weld njaba cilik, lan kaku geser saka gabungan gandheng uga cilik, anggere kaku geser ing sawetara ewah-ewahan bentuk elastis Sawise unloading, springback ana, lan pipe bakal bali menyang asline. negara.Jahitan las internal bakal duwe dhuwur residual sing gedhe, sing bakal nambah mundhut energi saka medium conveying.Yen lumahing utama pipa gandheng busur submerged kanggo ngaturaken ora dianggep karo perawatan anti-karat, lan lapisan weld internal wis dhuwur ampas gedhe, Ing resistance gesekan saka medium ngaturaken uga luwih gedhe, kang bakal nambah konsumsi energi saka pipa conveying.

Dhuwur ekstra saka lapisan las njaba ora kondusif kanggo anti-karat.Yen kain kaca epoxy digunakake kanggo anti-karat sajrone operasi, dhuwur ekstra lapisan las njaba bakal nggawe jempol weld angel ditekan kanthi kuat.Ing wektu sing padha, sing luwih dhuwur lapisan weld, sing luwih kenthel lapisan anti-karat, amarga Standar stipulates sing kekandelan saka lapisan anti-karat diukur adhedhasar vertex saka lapisan welding njaba, kang nambah biaya anti-karat. -karat.Sajrone welding arc submerged spiral, lapisan welding njaba "iwak-bali-shaped" asring rawan kanggo katon, kang ndadekake luwih angel kanggo njamin kualitas anti-karat.Mulane, nyetel uga Posisi spasial saka sirah welding lan specifications welding uga penting banget kanggo ngurangi utawa ngilangi "wangun iwak-bali" saka lapisan welding njaba.


Wektu kirim: Jul-06-2021